diumenge, 19 de juliol de 2009

RECEPTA PER FER TOMÀQUETS CONFITATS

INGREDIENTS:
1000gr tomàquets del cuadro
250gr oli oliva verge extra
4 dents d'all
2 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 polsim orenga sec
sal i pebre negre

ELABORACIÓ:
Començem fent-li una creu al cul dels tomàquets (sols a la fina pell) i els escaldem uns segons amb aigua bullint. Els refredem amb aigua gelada i els pelem.
Ara els tallem pel mig i li treiem les llavors , els disposem en una safata sense que es toquin entre ells. Escampem per sobre la farigola, el llorer, els alls previament laminats, l'orenga, salpebrem i tirem un raiget d'oli.
Posem al sol unes set hores vigilant que no hi hagi insectes i un cop els tomàquets comencin a deshidratar-se per les puntes, els introduim en una cassola amb l´oli verge i els fem confitar a foc lent uns 15 minuts.
Podem guardar-ho a la nevera així mateix o posar-ho dins de pots de vidre previament esteril.litzats i acabats al bany Maria uns 10 minuts.

1 comentari:

NETO ha dit...

Eiii!!! Gerson, com t'ho has currat, fa molt bona pinta, a veure si la gent s'en adona del que menja, ara ho penso difondre pel mon bomberil.

Apa, que ja et queden pocs dies.

Salut i alegria