Ei!! Gerson com, t'ho has currat!!, Espero que la gent se'n adoni del que menja, no et preocupis que ja ho fare correr pel mon bomberil, jajajajajaj!! Apa ja ens veurem.
Ens trobem immersos en la industrialització de la producció d'aliments i en la globalització dels mercats i l'un alimenta a l'altre. Sembla que no anar de la mà amb aquest moviment sigui gairebé una desproposició. Cara i poc eficient. Però, encara quedem productors i consumidors convençuts de que l'única estratègia que assegura la supervivència de les agricultures locals i de la biodiversitat cultivada ens vé donada de la mà d'una producció més artesana.
SI VOLS MENJAR SA, CONSUMIR FRUITA I VERDURA LOCALS, SI VOLS AFAVORIR LA BIODIVERSITAT ENFRONT DELS MONOCULTIUS I FORMAR PART D´UN MODEL DE PRODUCCIÓ I CONSUM RESPECTUÓS AMB LA NATURA..... PARTICIPA A LATACAVERDA I ESCRIU-NOS A: latacaverda@gmail.com
OBJECTIUS:
-Impulsar una nova forma de consum facilitant el contacte directe amb els productors, pagesos i artesans locals, sense forçar les normes de la natura.
-Protegir la nostra salut i el medi ambient.
-Potenciar l´economia local, social i solidària, produir agroecològicament i consumir localment, per evitar la pèrdua de la biodiversitat.
-Mantenir el contacte directe amb els productors per conèixer el procés i els criteris de producció.
-Fomentar una cooperació de proximitat entre artesans i consumidors recolçada en la solidaritat, la confiança, la transparència i la qualitat dels productes.
Des de LATACAVERDA elaborem un tipus de cistella bàsica, que es recollirà al local, o en el seu defecte, es portarà a domicili els dijous al vespre. També hi podeu afegir altres productes, dels que us farem arribar un llistat per email.
ELS COMPROMISOS MÍNIMS per la vostra part:
-Pagament mensual per adelantat de les cistelles (quatre cistelles al mes).
-Recollir les cistelles a l'hora establerta.
ELS PRODUCTES:
Els productes són de temporada i de producció o elaboració artesana i local.
La cistella fixa conté els següents productes: -Fruites i verdures de temporada, naturals i de producció local, les quals provenen de "l´hort del rubio" i pagesos associats en cas de mancança, sempre respectant les varietats locals.
-EXEMPLE: cebes tendres, pebrots vermells morro de vedella, tomàquet del cuadro, tomàquet del manac, aubergínies llistades, enciams variats, pomes del ciri, préssecs canongins i pastanagues.
També podeu afegir altres productes que aniran canviant amb les estacions:
CONSERVES, MERMELADES I XUTNEIS (latacaverda):
-Tomàquets del cuadro confitats en oli Mas de Montseny -Mermelada de prunes de cultiu ecològic -Confitura de patata kenebec i cítrics -Pickles de carbassó -Salsa de tomàquets del cuadro -Mermelada de nespros
OLI, OLIVES I PRÉSSECS (Mas Montseny):
-Oli verge extra ampolla3/4 -Oli verge extra garrafa 5lt -Olives arbequines -Olivada -Sabó oli d'oliva verge extra
OUS FRESCOS (de les gallines del Xavi Jiménez):
- Us informarem del tipus d´ous que disposem.
LÀCTIS (formatgeria La Vall del Brugent, Sergi i Eva):
-Formatge de llet de cabra madurat -Mató de llet de cabra
PANS, DOLÇOS I LLAMINADURES (latacaverda):
-Plumcake de fruita de temporada -Madalenes integrals -Pans integrals (espelta, sègol, llavors...) -Galetes d´espelta i rosella -Carquinyolis integrals -Avellanes garrapinyades amb sucre moreno
VINS I CAVES DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA:
-En procés
CÍTRICS DE L'HORT DE L'ÀLEX
-Taronges, mandarines, llimones, limes, aranges. (Solsament durant la temporada)
1 comentari:
Ei!! Gerson com, t'ho has currat!!, Espero que la gent se'n adoni del que menja, no et preocupis que ja ho fare correr pel mon bomberil, jajajajajaj!!
Apa ja ens veurem.
i enhorabona
Publica un comentari a l'entrada