Ens trobem immersos en la industrialització de la producció d'aliments i en la globalització dels mercats i l'un alimenta a l'altre. Sembla que no anar de la mà amb aquest moviment sigui gairebé una desproposició. Cara i poc eficient. Però, encara quedem productors i consumidors convençuts de que l'única estratègia que assegura la supervivència de les agricultures locals i de la biodiversitat cultivada ens vé donada de la mà d'una producció més artesana.
SI VOLS MENJAR SA, CONSUMIR FRUITA I VERDURA LOCALS, SI VOLS AFAVORIR LA BIODIVERSITAT ENFRONT DELS MONOCULTIUS I FORMAR PART D´UN MODEL DE PRODUCCIÓ I CONSUM RESPECTUÓS AMB LA NATURA..... PARTICIPA A LATACAVERDA I ESCRIU-NOS A: latacaverda@gmail.com
OBJECTIUS:
-Impulsar una nova forma de consum facilitant el contacte directe amb els productors, pagesos i artesans locals, sense forçar les normes de la natura.
-Protegir la nostra salut i el medi ambient.
-Potenciar l´economia local, social i solidària, produir agroecològicament i consumir localment, per evitar la pèrdua de la biodiversitat.
-Mantenir el contacte directe amb els productors per conèixer el procés i els criteris de producció.
-Fomentar una cooperació de proximitat entre artesans i consumidors recolçada en la solidaritat, la confiança, la transparència i la qualitat dels productes.
Des de LATACAVERDA elaborem un tipus de cistella bàsica, que es recollirà al local, o en el seu defecte, es portarà a domicili els dijous al vespre. També hi podeu afegir altres productes, dels que us farem arribar un llistat per email.
ELS COMPROMISOS MÍNIMS per la vostra part:
-Pagament mensual per adelantat de les cistelles (quatre cistelles al mes).
-Recollir les cistelles a l'hora establerta.
ELS PRODUCTES:
Els productes són de temporada i de producció o elaboració artesana i local.
La cistella fixa conté els següents productes: -Fruites i verdures de temporada, naturals i de producció local, les quals provenen de "l´hort del rubio" i pagesos associats en cas de mancança, sempre respectant les varietats locals.
-EXEMPLE: cebes tendres, pebrots vermells morro de vedella, tomàquet del cuadro, tomàquet del manac, aubergínies llistades, enciams variats, pomes del ciri, préssecs canongins i pastanagues.
També podeu afegir altres productes que aniran canviant amb les estacions:
CONSERVES, MERMELADES I XUTNEIS (latacaverda):
-Tomàquets del cuadro confitats en oli Mas de Montseny -Mermelada de prunes de cultiu ecològic -Confitura de patata kenebec i cítrics -Pickles de carbassó -Salsa de tomàquets del cuadro -Mermelada de nespros
OLI, OLIVES I PRÉSSECS (Mas Montseny):
-Oli verge extra ampolla3/4 -Oli verge extra garrafa 5lt -Olives arbequines -Olivada -Sabó oli d'oliva verge extra
OUS FRESCOS (de les gallines del Xavi Jiménez):
- Us informarem del tipus d´ous que disposem.
LÀCTIS (formatgeria La Vall del Brugent, Sergi i Eva):
-Formatge de llet de cabra madurat -Mató de llet de cabra
PANS, DOLÇOS I LLAMINADURES (latacaverda):
-Plumcake de fruita de temporada -Madalenes integrals -Pans integrals (espelta, sègol, llavors...) -Galetes d´espelta i rosella -Carquinyolis integrals -Avellanes garrapinyades amb sucre moreno
VINS I CAVES DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA:
-En procés
CÍTRICS DE L'HORT DE L'ÀLEX
-Taronges, mandarines, llimones, limes, aranges. (Solsament durant la temporada)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada